Brussel neemt maatregelen om de zwaar getroffen horeca-uitbaters een financieel duwtje in de rug te geven. Per gesloten bar, café of nachtclub krijgt de uitbater 2.000 euro. [naar artikel]
Het nieuws over de brasserie-uitbater die geen kinderen duldt in zijn zaak in Nieuwpoort beroert duidelijk de gemoederen. Een facebookpost van een... [naar artikel]
De horeca in Vlaanderen vraagt om de mondmaskerplicht af te schaffen. De meeste klanten zijn gevaccineerd, en op veel evenementen hoeven mensen geen masker meer te dragen. Waarom moet het dan wél nog op café of op restaurant, vragen de uitbaters. Horeca Vlaanderen verwacht de volgende stap. “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is ondertussen zo hoog, ook bij ons personeel. Wat een enorm verschil is met bijvoorbeeld in Brussel. Eigenlijk is het een logische stap dat je het afschaft”, vertelt CEO Matthias de Caluwe. De zaak ligt op tafel bij het overlegcomité vrijdag. [naar artikel]
Een horeca-uitbater uit Leuven heeft een nieuwe politieke partij opgericht: Leuven-Efficiënt of kortweg Leef. Oprichter David Nijs wil in de eerste plaats de leegstand aanpakken en ervoor zorgen dat handelszaken en horeca opnieuw goed draaien. [naar artikel]
De horeca-uitbaters zijn teleurgesteld nu brouwer AB inbev de prijs van zijn bieren met drie procent gaat verhogen. Volgens AB Inbev moet dat na investeringen om duurzamer te brouwen. Horeca Vlaanderen vreest dat de horeca-uitbater niet anders kunnen dan de hoge bierprijs door te rekenen aan de consument. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vraagt de volgende regering om fooien sociaal en fiscaal vrij te stellen. “Krijgt een ober nu 2 euro, dan blijft daar in principe maar de helft meer van over”, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. Een goed idee? [naar artikel]
Net zoals deze restaurantuitbater is Horeca Vlaanderen teleurgesteld met de mondmaskerplicht voor het personeel. Maar ze voegen er wel aan toe dat het positieve gevoel overheerst. Want klanten kunnen met een positief, veilig gevoel op café en restaurant blijven gaan. En dat is essentieel na al de moeilijkheden die de horeca tijdens de coronapandemie al te verduren kreeg zei Kaatje Goyens van Horeca Vlaanderen vanmiddag in onze studio. [naar artikel]
Verwende rijkeluiskinderen die zich gedroegen als 'schoptuig'. Zo werden de acht jongeren beschreven die in Eindhoven een man toetakelden. De zaak krijgt veel aandacht omdat kinderen van welgestelde mensen niet vaak op deze manier in de media komen. 'Hun ouders slagen er makkelijker in om vervolging te vermijden.' [naar artikel]
Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Brigitte Colleit van Frituur Bolleke in Beselare kreeg een boete omdat ze geen mondmasker droeg in haar frituur. Terwijl er niemand was, en ze haar zaak aan het sluiten was. [naar artikel]
Wie in de horeca werkt, krijgt moeilijker een autoverzekering dan veel andere beroepsgroepen. “Want ze veroorzaken meer ongevallen”, zeggen verzekeraars. Horeca Vlaanderen noemt dat stigmatiserend en vraagt actie van de politiek. [naar artikel]
Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. "Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing", zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, in VTM NIEUWS. “Iedereen die de regels heeft overtreden heeft een verpletterende verantwoordelijkheid en treft zo 61.000 mensen uit de horeca”, klinkt het. [naar artikel]
Een Michelinster én een groene Michelinster voor duurzaamheid hadden ze al, maar maandag ontving het Gentse restaurant Souvenir ook een internationale award om het werk in hun horecazaak leefbaar te maken voor hun personeel. Door te focussen op een mooie balans tussen werk en leven en te hameren op respect voor hun mensen, ook door de klanten die zich soms koning wagen. Horeca Vlaanderen krijgt steeds meer vragen van horecabazen die dezelfde toer op willen gaan. [naar artikel]
Geschreven met branded content van Horeko Beter rendement uit jouw horecaonderneming, wie wil dat nou niet? De horeca software van Horeko kan jou hierbij helpen! We begrijpen dat je een horecaondernemer bent en geen IT’er. Toch helpt de praktische horeca software jouw zaak vooruit. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder. Keukenmanagement Papieren met daarop het […] [naar artikel]
Matthias De Caluwe is ceo van Horeca Vlaanderen. Maar hoe is hij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had hij 28 minuten en 14 seconden nodig. [naar artikel]
Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.” [naar artikel]
Topman van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe vindt dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. [naar artikel]
Topman van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe vindt dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca op 1 mei niet open mag gaan. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. [naar artikel]
Topman van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe vindt dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. [naar artikel]
Horeca Oost-Vlaanderen zet zijn leden ertoe aan een QR-code aan te vragen op een website. Met die code kunnen klanten van restaurants en cafés hun gegevens zelf registreren. Uitbaters moeten dan geen tijd steken in een administratieve rompslomp om vanaf zaterdag de gegevens van hun klanten te noteren. Die verplichting komt van de veiligheidsraad, en moet het makkelijk maken om mensen op te sporen die in dezelfde zaak waren als eventueel besmette personen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.