Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Horeca-uitbater krijgt Vlaanderen over zich omdat hij geen kinderen in zijn zaak wil. Deze mensen begrijpen hem maar al te goed

18/10/2018 - 19:42
"De eigenaar van Brasserie Sir Charles, op de zeedijk in Nieuwpoort, is klaar met krijsende koters die zijn zaak op stelten zetten. Voortaan is zijn brasserie ‘kinderen niet toegelaten’. De beslissing zorgt voor bakken kritiek. Maar bij collega’s kan hij ook op begrip rekenen: “Soms staat er plots een kleine in keuken, tussen de hete potten en pannen. De ouders kijken er zelfs niet naar om.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Brusselse cafébazen krijgen 2.000 euro omdat ze hun zaak moeten sluiten (08/10/2020 - Het Nieuwsblad)

Brussel neemt maatregelen om de zwaar getroffen horeca-uitbaters een financieel duwtje in de rug te geven. Per gesloten bar, café of nachtclub krijgt de uitbater 2.000 euro. [naar artikel]


2. Veel begrip voor uitbater die kinderen toegang weigert in zijn brasserie (18/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Het nieuws over de brasserie-uitbater die geen kinderen duldt in zijn zaak in Nieuwpoort beroert duidelijk de gemoederen. Een facebookpost van een... [naar artikel]


3. “We zouden liever zonder mondmaskers werken”: Horeca in Vlaanderen vraagt afschaffing mondmaskerplicht (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

De horeca in Vlaanderen vraagt om de mondmaskerplicht af te schaffen. De meeste klanten zijn gevaccineerd, en op veel evenementen hoeven mensen geen masker meer te dragen. Waarom moet het dan wél nog op café of op restaurant, vragen de uitbaters. Horeca Vlaanderen verwacht de volgende stap. “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is ondertussen zo hoog, ook bij ons personeel. Wat een enorm verschil is met bijvoorbeeld in Brussel. Eigenlijk is het een logische stap dat je het afschaft”, vertelt CEO Matthias de Caluwe. De zaak ligt op tafel bij het overlegcomité vrijdag. [naar artikel]


4. Leuvense horeca-uitbater begint met politieke partij: "Stadsbestuur heeft hart op juiste plaats maar ogen in de zakken" (23/02/2022 - VRT NWS)

Een horeca-uitbater uit Leuven heeft een nieuwe politieke partij opgericht: Leuven-Efficiënt of kortweg Leef. Oprichter David Nijs wil in de eerste plaats de leegstand aanpakken en ervoor zorgen dat handelszaken en horeca opnieuw goed draaien. [naar artikel]


5. Horeca Vlaanderen: "We krijgen een hoge bierprijs bijna niet meer verkocht" (05/12/2017 - VRT NWS)

De horeca-uitbaters zijn teleurgesteld nu brouwer AB inbev de prijs van zijn bieren met drie procent gaat verhogen. Volgens AB Inbev moet dat na investeringen om duurzamer te brouwen. Horeca Vlaanderen vreest dat de horeca-uitbater niet anders kunnen dan de hoge bierprijs door te rekenen aan de consument. [naar artikel]


6. DISCUSSIE. Moeten fooien belastingvrij worden? (25/07/2019 - Gazet van Antwerpen)

Horeca Vlaanderen vraagt de volgende regering om fooien sociaal en fiscaal vrij te stellen. “Krijgt een ober nu 2 euro, dan blijft daar in principe maar de helft meer van over”, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. Een goed idee? [naar artikel]


7. Horeca Vlaanderen: coronapas is kleine inspanning voor geslaagd najaar in de horeca (27/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Net zoals deze restaurantuitbater is Horeca Vlaanderen teleurgesteld met de mondmaskerplicht voor het personeel. Maar ze voegen er wel aan toe dat het positieve gevoel overheerst. Want klanten kunnen met een positief, veilig gevoel op café en restaurant blijven gaan. En dat is essentieel na al de moeilijkheden die de horeca tijdens de coronapandemie al te verduren kreeg zei Kaatje Goyens van Horeca Vlaanderen vanmiddag in onze studio. [naar artikel]


8. 'Rijkeluiskinderen zijn niet minder crimineel, maar blijven wel vaker buiten schot' (04/04/2019 - De Morgen)

Verwende rijkeluiskinderen die zich gedroegen als 'schoptuig'. Zo werden de acht jongeren beschreven die in Eindhoven een man toetakelden. De zaak krijgt veel aandacht omdat kinderen van welgestelde mensen niet vaak op deze manier in de media komen. 'Hun ouders slagen er makkelijker in om vervolging te vermijden.' [naar artikel]


9. Horeca vraagt ruimere terrassen bij heropening (19/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


10. Horeca vraagt om ruimere terrassen bij heropening: “In het belang van ons als van het sociaal weefsel” (19/05/2020 - Het Nieuwsblad)

Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


11. Frituur in Beselare krijgt coronaboete van 750 euro omdat uitbater geen mondmasker droeg: “Er was niemand en ik was mijn zaak aan het sluiten” (16/10/2020 - VRT NWS)

Brigitte Colleit van Frituur Bolleke in Beselare kreeg een boete omdat ze geen mondmasker droeg in haar frituur. Terwijl er niemand was, en ze haar zaak aan het sluiten was. [naar artikel]


12. U bent barman of kok? Sorry, dan krijgt u geen autoverzekering (17/04/2019 - Het Nieuwsblad)

Wie in de horeca werkt, krijgt moeilijker een autoverzekering dan veel andere beroepsgroepen. “Want ze veroorzaken meer ongevallen”, zeggen verzekeraars. Horeca Vlaanderen noemt dat stigmatiserend en vraagt actie van de politiek. [naar artikel]


13. Horeca Vlaanderen: “Verpletterende verantwoordelijkheid voor zij die maatregelen aan hun laars lapten” (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. "Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing", zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, in VTM NIEUWS. “Iedereen die de regels heeft overtreden heeft een verpletterende verantwoordelijkheid en treft zo 61.000 mensen uit de horeca”, klinkt het. [naar artikel]


14. Sterrenrestaurant dat job in horeca leefbaarder wil maken, krijgt award: “De klant is geen koning” (25/10/2022 - Het Nieuwsblad)

Een Michelinster én een groene Michelinster voor duurzaamheid hadden ze al, maar maandag ontving het Gentse restaurant Souvenir ook een internationale award om het werk in hun horecazaak leefbaar te maken voor hun personeel. Door te focussen op een mooie balans tussen werk en leven en te hameren op respect voor hun mensen, ook door de klanten die zich soms koning wagen. Horeca Vlaanderen krijgt steeds meer vragen van horecabazen die dezelfde toer op willen gaan. [naar artikel]


15. Horeca software = beter rendement  (10/10/2022 - Express)

Geschreven met branded content van Horeko Beter rendement uit jouw horecaonderneming, wie wil dat nou niet? De horeca software van Horeko kan jou hierbij helpen! We begrijpen dat je een horecaondernemer bent en geen IT’er. Toch helpt de praktische horeca software jouw zaak vooruit. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.  Keukenmanagement  Papieren met daarop het […] [naar artikel]


16. Matthias De Caluwe (Horeca Vlaanderen): 'De horeca is het beste vaccin tegen grimmigheid' (20/06/2021 - Knack)

Matthias De Caluwe is ceo van Horeca Vlaanderen. Maar hoe is hij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had hij 28 minuten en 14 seconden nodig. [naar artikel]


17. Horeca Vlaanderen: “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Nieuwsblad)

Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.” [naar artikel]


18. Horeca Vlaanderen: “Als horeca niet open mag, dan ook geen andere versoepelingen tot 26 april” (10/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Topman van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe vindt dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. [naar artikel]


19. Horeca Vlaanderen: “Als horeca niet open mag, dan ook geen andere versoepelingen” (10/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Topman van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe vindt dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca op 1 mei niet open mag gaan. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. [naar artikel]


20. Horeca Vlaanderen: ‘Als horeca niet open mag, dan ook geen andere versoepelingen tot 26 april’ (10/04/2021 - De Morgen)

Topman van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe vindt dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. [naar artikel]


21. Horeca Oost-Vlaanderen stimuleert leden tot gebruik van digitale manier voor klantenregistratie (24/07/2020 - VRT NWS)

Horeca Oost-Vlaanderen zet zijn leden ertoe aan een QR-code aan te vragen op een website. Met die code kunnen klanten van restaurants en cafés hun gegevens zelf registreren. Uitbaters moeten dan geen tijd steken in een administratieve rompslomp om vanaf zaterdag de gegevens van hun klanten te noteren. Die verplichting komt van de veiligheidsraad, en moet het makkelijk maken om mensen op te sporen die in dezelfde zaak waren als eventueel besmette personen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!