De topchefs komen in opstand. Met 200 zijn ze - onder hen sterrenchefs als Gert De Mangeleer, Peter Goossens en Viki Geunes - die de heropening van hun zaak vragen op 1 maart, of ten laatste 15 maart. “Wij kunnen veilig werken. Cafés niet”, stellen ze. Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen is niet onder de indruk. “Iederéén wil open, zo snel mogelijk. Maar het overleg loopt.” [naar artikel]
Met de actie Jong Keukengeweld konden jongeren voordelig gaan eten bij jonge topchefs. Dat deden ze elk jaar ook massaal. Toch besliste Toerisme Vlaanderen om de financiering stop te zetten. De missie is volbracht, klinkt het. “Maar zonder verlaagd tarief komen jongeren niet naar hier.” [naar artikel]
Jongeren tot 30 jaar kunnen in maart aan voordeeltarief opnieuw aanschuiven bij 51 topchefs jonger dan 35 jaar. De actie maakt deel uit van de campagne rond Jong Keukengeweld waarmee het agentschap de Vlaamse gastronomie in binnen- en buitenland in de etalage wil zetten. [naar artikel]
Het feestmenu? Check. Maar hoe zorg je dat al dat eten stressvrij op tijd op tafel komt? Dat weten topchefs als Dominique Persoone en Sofie Dumont tot Fatima Marzouki. Hoe je zelf kan meegenieten van je gezelschap en het etentje, welke drank je best serveert of hoe je iets efficiënt klaarmaakt: voor elke vraag een antwoord. “Zo krijg je al het eten tegelijk warm als de oven vol zit.” [naar artikel]
Altijd al in één van de restaurants van Sergio Herman willen gaan eten of een plekje willen reserveren in het duurste restaurant van België? Deze 4 fastfood-restaurants van (internationale) topchefs laten je van die sterrenkeuken proeven voor amper 20 euro per menu. We zetten voor jou op een rijtje waar je snel kunt tafelen zonder wachtlijsten én hoeveel geld je daarmee kunt besparen: win-win. [naar artikel]
Met onze vleesconsumptie eten we onze planeet om zeep. Gelukkig kan je met groenten of vis uit onze Noordzee ook topgerechten op tafel zetten. Vier Belgische topchefs met een groene Michelinster vertellen hoe zij te werk gaan en onthullen enkele geheimen uit hun keuken. Extra handig: ze geven ook tips om zelf aan de slag te gaan, zodat iedereen thuis gastronomisch kan genieten. “Breng eens één groente in verschillende texturen op het bord. Zo krijg je meteen een spannend gerechtje.” [naar artikel]
Waar gaan sterrenchefs eten? Wij vroegen 8 topchefs naar hun favoriete terrasje en hun favoriete plek aan de kust. Daarnaast vertellen ze ons waar je goedkoop én goed kunt gaan eten, tippen ze een ‘specialleke’ en geven ze hun favoriete plek in het buitenland mee. [naar artikel]
In Vlaanderen verdwijnt jaarlijks ruim 2 miljoen ton voedsel in de vuilnisbak, waarvan 166.000 ton bij de horeca. Dat cijfer moet omlaag, vinden Horeca Vlaanderen en enkele topchefs. Beide komen met een charter om bewuster om te gaan met eten. [naar artikel]
Het feestmenu? Check! Maar hoe zorg je er nu voor dat al dat eten stressvrij én op tijd op tafel verschijnt tijdens de feestdagen? Daar weten 11 topchefs, van Dominique Persoone en Sofie Dumont tot Fatima Marzouki, raad mee. Of het nu gaat over hoe je zelf kan meegenieten van je gezelschap en het etentje, welke drank je best serveert of hoe je iets efficiënt klaarmaakt: voor elke vraag een antwoord. “Op deze manier krijg je al het eten tegelijkertijd warm als de oven volzit.” [naar artikel]
Vijftien internationale topchefs verzamelen in Limburg, meer bepaald in het Kasteel van Ordingen, om hun kennis met elkaar te delen. Thema’s zoals duurzaamheid, allergieën en het gebruik van streekproducten komen aan bod. Vooral dat laatste is erg belangrijk en daarom springen de topchefs de vespa op en krijgen ze een rondleiding in Haspengouw. Zo bezoeken de chefs Clos d’ Opleeuw, een wijngaard in Borgloon. [naar artikel]
Verschillende (Limburgse) topchefs hebben hun schouders onder #Boerentrots gezet. De campagne wil aantonen dat we trots mogen zijn op onze boeren en het eten dat dankzij hen iedere dag op ons bord belandt. [naar artikel]
Wie een hele dag lang zelf aan het fornuis in een succesvol restaurant staat, heeft soms geen zin meer om ‘s avonds thuis ook nog eens achter de kookpotten te kruipen. Waar gaan topchefs zelf graag uit eten? En welk adresje tippen ze nog voor dit eindejaar? 8 Belgische chefs delen exclusief het eerste adresje op hun wishlist. “Deze chef is een geweldige vakman en brengt een zeer klassieke keuken. Daar hou ik van.” [naar artikel]
Het Kasteel van Ordingen is het decor van de jaarlijkse Chefs conference van Relais & Châteaux, een mondiale vereniging van luxehotels en gastronomische restaurants. Vijftien internationale topchefs komen er brainstormen over hun vak. [naar artikel]
Topchefs uit Kopenhagen trekken naar Bornholm wanneer ze de batterij willen opladen. Dat is een compact en charmant Deens eilandje in de Baltische Zee. Hier vormen goed eten, uitwaaien en tot rust komen de perfecte drievuldigheid. [naar artikel]
Het feestmenu? Check! Maar hoe zorg je er nu voor dat al dat eten stressvrij én op tijd op tafel verschijnt tijdens de feestdagen? Daar weten 11 topchefs, van Dominique Persoone en Sofie Dumont tot Fatima Marzouki, raad mee. Of het nu gaat over hoe je zelf kan meegenieten van je gezelschap en het etentje, welke drank je best serveert of hoe je iets efficiënt klaarmaakt: voor elke vraag een antwoord. “Op deze manier krijg je al het eten tegelijkertijd warm als de oven volzit.” [naar artikel]
In de gevangenis van Dendermonde is een opstand uitgebroken. 73 gedetineerden weigerden na hun wandeling om opnieuw naar binnen te gaan. De federale politie probeert de opstand in goede banen te leiden, maar de rust is nog steeds niet teruggekeerd. [naar artikel]
Het feestmenu? Check! Maar hoe zorg je er nu voor dat al dat eten stressvrij én op tijd op tafel verschijnt tijdens de feestdagen? Daar weten 11 topchefs, van Dominique Persoone en Sofie Dumont tot Fatima Marzouki, raad mee. Of het nu gaat over hoe je zelf kan meegenieten van je gezelschap en het etentje, welke drank je best serveert of hoe je iets efficiënt klaarmaakt: voor elke vraag een antwoord. “Op deze manier krijg je al het eten tegelijkertijd warm als de oven volzit.” [naar artikel]
Als je kookt op topniveau, dan werk je ook met topproducten, het liefst van eigen regio. Oost-Vlaanderen telt heel wat topchefs, en die gaan natuurlijk ook winkelen. Voor hun zaak, of af en toe ook voor zichzelf, en uiteraard is enkel het beste goed genoeg voor hen. [naar artikel]
Paul De Hert juicht het toe dat zwembaden het fotograferen verbieden. Hij pleit ook voor een verbod op fotograferen op stranden. [naar artikel]
Zes Aziatische topchefs wilden hun vriend Gert De Mangeleer uitwuiven. En De Mangeleer zelf wilde iets doen om het Alexine Clarysse Fonds te... [naar artikel]
Het was een niet mis te verstane boodschap die zeven Vlaamse experten infectieziekten dinsdagmiddag de wereld instuurden: als we zo verder doen, stevenen we af op Italiaanse toestanden. De experten komen in opstand omdat hun adviezen door de politiek in de wind geslagen worden. [naar artikel]
Jong Keukengeweld keert volgende maand weer terug. Het concept waarbij jongeren voor een prikje kunnen genieten van doorgaans dure [naar artikel]
Het was een niet mis te verstane boodschap die zeven Vlaamse experten infectieziekten dinsdagmiddag de wereld instuurden: als we zo verder doen, stevenen we af op Italiaanse toestanden. De experten komen in opstand omdat hun adviezen door de politiek in de wind geslagen worden. [naar artikel]
Door concurrenten en insiders wordt hij tot het kransje BK-favorieten gerekend. Toch is Quinten Hermans misnoegd. “Dat ponton vind ik een belachelijke ingreep”, moppert de Looienaar. “Ik vind dat we als renners in opstand moeten komen.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.