Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

We gaan erg ver om ons eten te fotograferen - en topchefs komen in opstand

16/12/2018 - 15:57
"Foodporn is niet van vandaag of gisteren. Er zit bovendien ontwikkeling in deze vorm van fotografie: wat we twintig jaar geleden er lekker vonden uitzien, is tegenwoordig yèk!"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Topchefs komen in opstand en willen al op 1 maart openen: “Wij kunnen veilig werken, cafés niet” (30/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

De topchefs komen in opstand. Met 200 zijn ze - onder hen sterrenchefs als Gert De Mangeleer, Peter Goossens en Viki Geunes - die de heropening van hun zaak vragen op 1 maart, of ten laatste 15 maart. “Wij kunnen veilig werken. Cafés niet”, stellen ze. Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen is niet onder de indruk. “Iederéén wil open, zo snel mogelijk. Maar het overleg loopt.” [naar artikel]


2. Gedaan met als jongere voor een prikje aan te schuiven bij topchefs? Geen subsidies meer voor Jong Keukengeweld (22/02/2024 - De Standaard)

Met de actie Jong Keukengeweld konden jongeren voordelig gaan eten bij jonge topchefs. Dat deden ze elk jaar ook massaal. Toch besliste Toerisme Vlaanderen om de financiering stop te zetten. De missie is volbracht, klinkt het. “Maar zonder verlaagd tarief komen jongeren niet naar hier.” [naar artikel]


3. Jongeren kunnen aan een spotprijsje gaan eten bij 51 topchefs (10/02/2017 - Het Nieuwsblad)

Jongeren tot 30 jaar kunnen in maart aan voordeeltarief opnieuw aanschuiven bij 51 topchefs jonger dan 35 jaar. De actie maakt deel uit van de campagne rond Jong Keukengeweld waarmee het agentschap de Vlaamse gastronomie in binnen- en buitenland in de etalage wil zetten. [naar artikel]


4. 11 topchefs delen hun beste keukentruc voor de feesten: “Zo zorg je dat íédereen aan tafel tegelijk kroketjes kan eten” (29/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het feestmenu? Check. Maar hoe zorg je dat al dat eten stressvrij op tijd op tafel komt? Dat weten topchefs als Dominique Persoone en Sofie Dumont tot Fatima Marzouki. Hoe je zelf kan meegenieten van je gezelschap en het etentje, welke drank je best serveert of hoe je iets efficiënt klaarmaakt: voor elke vraag een antwoord. “Zo krijg je al het eten tegelijk warm als de oven vol zit.” [naar artikel]


5. Geen 300 euro uitgeven, maar toch eten bij een sterrenchef? Bij deze 4 fastfood-adresjes van topchefs tafel je zonder reservatie én betaalbaar (11/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Altijd al in één van de restaurants van Sergio Herman willen gaan eten of een plekje willen reserveren in het duurste restaurant van België? Deze 4 fastfood-restaurants van (internationale) topchefs laten je van die sterrenkeuken proeven voor amper 20 euro per menu. We zetten voor jou op een rijtje waar je snel kunt tafelen zonder wachtlijsten én hoeveel geld je daarmee kunt besparen: win-win. [naar artikel]


6. Deze 10 Belgische restaurants kregen een groene Michelinster. 4 topchefs over de bekroning van hun harde werk (13/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Met onze vleesconsumptie eten we onze planeet om zeep. Gelukkig kan je met groenten of vis uit onze Noordzee ook topgerechten op tafel zetten. Vier Belgische topchefs met een groene Michelinster vertellen hoe zij te werk gaan en onthullen enkele geheimen uit hun keuken. Extra handig: ze geven ook tips om zelf aan de slag te gaan, zodat iedereen thuis gastronomisch kan genieten. “Breng eens één groente in verschillende texturen op het bord. Zo krijg je meteen een spannend gerechtje.” [naar artikel]


7. Van de mooiste terrasjes tot goedkope toppers: dit zijn de lekkerste restaurants volgens Belgische sterrenchefs (23/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

Waar gaan sterrenchefs eten? Wij vroegen 8 topchefs naar hun favoriete terrasje en hun favoriete plek aan de kust. Daarnaast vertellen ze ons waar je goedkoop én goed kunt gaan eten, tippen ze een ‘specialleke’ en geven ze hun favoriete plek in het buitenland mee. [naar artikel]


8. 166.000 ton voedsel per jaar, zomaar in de vuilnisbak (12/04/2019 - De Morgen)

In Vlaanderen verdwijnt jaarlijks ruim 2 miljoen ton voedsel in de vuilnisbak, waarvan 166.000 ton bij de horeca. Dat cijfer moet omlaag, vinden Horeca Vlaanderen en enkele topchefs. Beide komen met een charter om bewuster om te gaan met eten. [naar artikel]


9. “Zo zorg je dat iédereen aan tafel tegelijk al kroketjes kan eten”: 11 foodhacks van 11 topchefs voor tijdens de feestdagen (21/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het feestmenu? Check! Maar hoe zorg je er nu voor dat al dat eten stressvrij én op tijd op tafel verschijnt tijdens de feestdagen? Daar weten 11 topchefs, van Dominique Persoone en Sofie Dumont tot Fatima Marzouki, raad mee. Of het nu gaat over hoe je zelf kan meegenieten van je gezelschap en het etentje, welke drank je best serveert of hoe je iets efficiënt klaarmaakt: voor elke vraag een antwoord. “Op deze manier krijg je al het eten tegelijkertijd warm als de oven volzit.” [naar artikel]


10. Internationale topchefs verzamelen in Kasteel van Ordingen (03/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Vijftien internationale topchefs verzamelen in Limburg, meer bepaald in het Kasteel van Ordingen, om hun kennis met elkaar te delen. Thema’s zoals duurzaamheid, allergieën en het gebruik van streekproducten komen aan bod. Vooral dat laatste is erg belangrijk en daarom springen de topchefs de vespa op en krijgen ze een rondleiding in Haspengouw. Zo bezoeken de chefs Clos d’ Opleeuw, een wijngaard in Borgloon. [naar artikel]


11. Limburgse topchefs zijn #Boerentrots: “Zonder boeren geen restaurants” (25/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Verschillende (Limburgse) topchefs hebben hun schouders onder #Boerentrots gezet. De campagne wil aantonen dat we trots mogen zijn op onze boeren en het eten dat dankzij hen iedere dag op ons bord belandt. [naar artikel]


12. Van toegankelijk tot high-end: deze eetadressen staan op het lijstje van 8 Belgische topchefs (08/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie een hele dag lang zelf aan het fornuis in een succesvol restaurant staat, heeft soms geen zin meer om ‘s avonds thuis ook nog eens achter de kookpotten te kruipen. Waar gaan topchefs zelf graag uit eten? En welk adresje tippen ze nog voor dit eindejaar? 8 Belgische chefs delen exclusief het eerste adresje op hun wishlist. “Deze chef is een geweldige vakman en brengt een zeer klassieke keuken. Daar hou ik van.” [naar artikel]


13. Vijftien topchefs te gast in Kasteel van Ordingen (03/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Het Kasteel van Ordingen is het decor van de jaarlijkse Chefs conference van Relais & Châteaux, een mondiale vereniging van luxehotels en gastronomische restaurants. Vijftien internationale topchefs komen er brainstormen over hun vak. [naar artikel]


14. IN DEZE DEENSE HEMEL EET JE ÉCHT LEKKER (16/09/2017 - De Morgen)

Topchefs uit Kopenhagen trekken naar Bornholm wanneer ze de batterij willen opladen. Dat is een compact en charmant Deens eilandje in de Baltische Zee. Hier vormen goed eten, uitwaaien en tot rust komen de perfecte drievuldigheid. [naar artikel]


15. “Zo vermijd je dat je à la minute steak moet bakken voor een groot gezelschap”: 11 foodhacks van 11 topchefs voor tijdens de feestdagen (21/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het feestmenu? Check! Maar hoe zorg je er nu voor dat al dat eten stressvrij én op tijd op tafel verschijnt tijdens de feestdagen? Daar weten 11 topchefs, van Dominique Persoone en Sofie Dumont tot Fatima Marzouki, raad mee. Of het nu gaat over hoe je zelf kan meegenieten van je gezelschap en het etentje, welke drank je best serveert of hoe je iets efficiënt klaarmaakt: voor elke vraag een antwoord. “Op deze manier krijg je al het eten tegelijkertijd warm als de oven volzit.” [naar artikel]


16. Opstand in de gevangenis van Dendermonde: 73 gedetineerden weigeren na wandeling om opnieuw naar cel te gaan (25/09/2023 - VRT NWS)

In de gevangenis van Dendermonde is een opstand uitgebroken. 73 gedetineerden weigerden na hun wandeling om opnieuw naar binnen te gaan. De federale politie probeert de opstand in goede banen te leiden, maar de rust is nog steeds niet teruggekeerd. [naar artikel]


17. “Ik vul een peuterzwembad met ijsblokken en drank zodat ik niet zelf garçon moet spelen”: 11 foodhacks van 11 topchefs voor tijdens de feestdagen (21/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het feestmenu? Check! Maar hoe zorg je er nu voor dat al dat eten stressvrij én op tijd op tafel verschijnt tijdens de feestdagen? Daar weten 11 topchefs, van Dominique Persoone en Sofie Dumont tot Fatima Marzouki, raad mee. Of het nu gaat over hoe je zelf kan meegenieten van je gezelschap en het etentje, welke drank je best serveert of hoe je iets efficiënt klaarmaakt: voor elke vraag een antwoord. “Op deze manier krijg je al het eten tegelijkertijd warm als de oven volzit.” [naar artikel]


18. De hofleveranciers van Oost-Vlaamse topchefs (07/04/2019 - De Morgen)

Als je kookt op topniveau, dan werk je ook met topproducten, het liefst van eigen regio. Oost-Vlaanderen telt heel wat topchefs, en die gaan natuurlijk ook winkelen. Voor hun zaak, of af en toe ook voor zichzelf, en uiteraard is enkel het beste goed genoeg voor hen. [naar artikel]


19. Privacy-expert: "Zet een rem op het fotograferen op onze stranden" (23/06/2017 - De Redactie)

Paul De Hert juicht het toe dat zwembaden het fotograferen verbieden. Hij pleit ook voor een verbod op fotograferen op stranden. [naar artikel]


20. Aziatische topchefs komen sterrenchef Gert De Mangeleer culinair uitwuiven in Hertog Jan en u kan daar bij zijn (06/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Zes Aziatische topchefs wilden hun vriend Gert De Mangeleer uitwuiven. En De Mangeleer zelf wilde iets doen om het Alexine Clarysse Fonds te... [naar artikel]


21. Experten komen in opstand tegen de overheid: ‘We zijn niets met deze kakafonie’ (12/03/2020 - De Morgen)

Het was een niet mis te verstane boodschap die zeven Vlaamse experten infectieziekten dinsdagmiddag de wereld instuurden: als we zo verder doen, stevenen we af op Italiaanse toestanden. De experten komen in opstand omdat hun adviezen door de politiek in de wind geslagen worden. [naar artikel]


22. Het is weer zover: in oktober kun je voor een prikje bij Vlaamse topchefs gaan eten (19/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Jong Keukengeweld keert volgende maand weer terug. Het concept waarbij jongeren voor een prikje kunnen genieten van doorgaans dure [naar artikel]


23. Experten infectieziekten komen in opstand tegen de overheid: ‘We zijn niets met deze kakafonie’ (12/03/2020 - De Morgen)

Het was een niet mis te verstane boodschap die zeven Vlaamse experten infectieziekten dinsdagmiddag de wereld instuurden: als we zo verder doen, stevenen we af op Italiaanse toestanden. De experten komen in opstand omdat hun adviezen door de politiek in de wind geslagen worden. [naar artikel]


24. Ponton zet kwaad bloed: “Renners moeten in opstand komen” (09/01/2020 - Het Belang van Limburg)

Door concurrenten en insiders wordt hij tot het kransje BK-favorieten gerekend. Toch is Quinten Hermans misnoegd. “Dat ponton vind ik een belachelijke ingreep”, moppert de Looienaar. “Ik vind dat we als renners in opstand moeten komen.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!