Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Texaanse chef onthult recept voor gefrituurd bier

12/04/2019 - 17:28
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 16 fascinerende weetjes en feiten over bier (06/02/2022 - Express)

Bier maakt deel uit van de Belgische cultuur, maar ook in het buitenland wordt onze nationale drank gesmaakt. Daarom zijn hier 16 boeiende weetjes over bier. Om de volgende keer aan de toog eens mee uit te pakken? 1. Het oudste bekende recept voor bier is bijna 4.000 jaar oud Bier werd niet voor het […] [naar artikel]


2. Broers gebruiken origineel bier recept van voorvaders: Tipsy-bier is terug na vijftig jaar (29/07/2020 - Gazet van Antwerpen)

Na vijftig jaar stilzwijgen staat het Mortselse Tipsy-bier weer op. Daarvoor zorgen de broers Joey (49) en Marc (47) Hermans, achterkleinzonen van oud-burgemeester en brouwer Jozef Hermans. De broers volgden daarvoor het originele recept dat ze van hun vader Jo (72) hebben gekregen. [naar artikel]


3. Tips van de chef: zo maak je het beste stoofvlees volgens Piet Huysentruyt. “Met varkensvlees moet je alleen het recept volgen, er kan niets misgaan” (26/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dit weekend is het ‘Weekend van het Stoofvlees 2023', georganiseerd door de VLAM. Die Vlaamse klassieker doet ieders hartje sneller slaan, al is het geen evidentie om het zelf smakelijk op tafel te zetten. Want welk vlees kies je het best? Moet er bier in de saus? En waarom is die saus ineens zo slap? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vijf dingen je absoluut moet letten, deelt zijn ultieme geheime ingrediënt én een exclusief recept voor smoutezacht stoofvlees. [naar artikel]


4. Antwerpse brouwerijen verbruiken steeds minder water, maar dat heeft niets met het recept van het bier te maken (03/06/2020 - Gazet van Antwerpen)

Brouwers hebben tussen drie en twintig liter water nodig om één liter bier te brouwen. Dat stelt de Vlaamse onderzoeksinstelling Vito. Wordt er gemorst of zit er gewoon zoveel water in uw pint? En doen de brouwerijen er iets aan? Het antwoord is: ja. Het Anker met Gouden Carolus uit Mechelen, De Trappisten uit Westmalle en Duvel Moortgat met onder meer Duvel en De Koninck werken alle drie waterbesparend. Maar daar hoeven ze het recept van het bier niet voor te veranderen. [naar artikel]


5. Bier en kaas succesvol foodpairen: met dit recept doe je het als een pro (09/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Bier an sich is al heerlijk, maar combineer dat glas gerstegoud met de juiste hap en je bevindt je in de culinaire hemel. Daarom bakken we... [naar artikel]


6. Chef Bart De Pooter vertelt alles wat je moet weten over de ui: “Heb je een ui? Dan kun je koken” (02/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Stoofvlees, spaghettisaus of soep. Uien vormen de basis van zoveel recepten, want ze geven smaak en diepgang. Deze bescheiden groente is compleet onmisbaar in onze keuken, maar speelt zelden de hoofdrol. En dat is onterecht, vindt chef Bart De Pooter. Hij leert je verschillende soorten ajuin kennen, geeft zijn favoriete recept én onthult zijn ultieme tip tegen uientraantjes. [naar artikel]


7. Heeft The Messy Chef écht het recept van de Kastart-saus ontrafeld? Wij deden de test (22/11/2023 - Het Nieuwsblad)

Ophef in spaghetti-land vorige week: Jelle Beeckman, The Messy Chef, beweerde dat hij het geheime recept van de populaire Kastart-saus van het gelijknamige restaurant in Onderbergen had gevonden. Dat wilde De Gentenaar wel eens testen en dus haalde horeca-journaliste Jill Dhondt haar schort boven … [naar artikel]


8. <B>Paters van Grimbergen willen eigen bier opnieuw brouwen,</B> maar waar ligt het recept? (07/05/2018 - Het Nieuwsblad)

“35.000 boeken en meters aan archief­kasten. Ergens daartussen ligt het middeleeuwse recept van ons abdijbier.” De ­paters van de abdij van Grimbergen willen opnieuw zelf bier brouwen. Dat deden ze tot 1797, toen de Fransen hun brouwerij afbraken. “Het is een oude droom om er opnieuw mee te beginnen”, zegt subprior Karel Stautemas. Alleen missen ze dus nog iets belangrijks. “Vier man zoekt al een jaar naar dat document.” [naar artikel]


9. Nederlander vindt ‘gefrituurd kuiken’ in emmer kippenvleugels KFC (15/08/2017 - Gazet van Antwerpen)

Joost Kerkhof uit het Nederlandse Heerlen zijn zin in kippenvleugels kreeg een stevige deuk toen hij zondagavond een wel erg opmerkelijk iets in zijn emmer kip vond: “een gefrituurd kuiken!”. [naar artikel]


10. Zo maak je zelf overheerlijke Nutella volgens chocolatier Pierre Marcolini (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

De gerenommeerde Belgische chocolatier, die onlangs nog werd uitgeroepen tot beste patissier ter wereld, gaf zijn recept voor hazelnootpasta prijs. Hij deed dat in Une Cha Un Chef, een serie met Michelingidspresentatrice Charlotte Collard die je op haar Instagrampagina kan bekijken. Het goede nieuws: het recept is best eenvoudig. [naar artikel]


11. Zo maak je zelf overheerlijke choco volgens chocolatier Pierre Marcolini (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

De gerenommeerde Belgische chocolatier, die onlangs nog werd uitgeroepen tot beste patissier ter wereld, gaf zijn recept voor hazelnootpasta prijs. Hij deed dat in Une Cha Un Chef, een serie met Michelingidspresentatrice Charlotte Collard die je op haar Instagrampagina kan bekijken. Het goede nieuws: het recept is best eenvoudig. [naar artikel]


12. Vriendengroep laat Aartselaars bier uit 1919 terug bottelen (01/12/2016 - Gazet van Antwerpen)

Vriendengroep ACH JA lanceert op zaterdag 10 december ’t Solfke. Het gaat om een Aartselaars bier gebrouwen volgens een oud recept gevonden in één van de brandkasten van kasteel Solhof en voor het eerst gebrouwen in 1919. [naar artikel]


13. Wat is het smaakverschil tussen een witte en rode ui? En hoe zit het met een sjalotje? Chef legt uit welke 9 soorten uien je best wanneer gebruikt (16/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

In een recept staat vaak bij de basisingrediënten een ajuin. Maar hoe weet je zelf welke soort ui het best bij je gerecht past? Wat zijn bijvoorbeeld de verschillen tussen een rode en witte ui? En welke andere varianten heb je nog? Chef Bart De Pooter legt uit welke soorten je allemaal hebt, wanneer je ze best gebruikt én deelt een exclusief recept. “Deze soort is dé ui voor in frisse, zomerse salades.” [naar artikel]


14. Grote bek, onvermoeibaar en zot van lekker eten: wie is ‘the naked chef’ echt? (12/09/2021 - De Morgen)

Jamie Oliver heeft zijn 25ste kookboek uit: Samen eten. En dat naast tv-shows, restaurants, gezonde missies en een vrouw die een zesde kind wil. Hoe doet de man dat? En: is The Naked Chef nog steeds een recept voor succes? [naar artikel]


15. Inspiratie nodig voor de feesten? Chef Peppe tipt favoriete njam!-recept (17/12/2020 - Het Belang van Limburg)

Een annus horribilis? Niet voor Peppe Giacomazza. Tien jaar njam!-chef, een nieuwe lijn van Italiaanse delicatessen, 16 op 20 voor La Botte in de Gault&Millau, een take-away die draait als een tierelier. “Ik knijp mezelf wel eens in de arm.” [naar artikel]


16. Geproefd: hoe een avondje flipperen met vrienden leidde tot bier Zonderik (06/05/2021 - Het Belang van Limburg)

Post-its, de pacemaker, Coca-Cola, de microwave: allemaal ontstaan door een toeval, zie Wikipedia. In dat rijtje verdient ook het bier Zonderik een plek. Luc Van Esch (53) stelde het recept samen na een avondje … flipperen onder vrienden. [naar artikel]


17. IKEA verklapt haar recept voor Zweedse balletjes (23/04/2020 - Metro)

Als er iets is waar wij instant gelukkig van worden, dan zijn het wel de Zweedse balletjes van IKEA. Om de thuisblijvers een hart onder de riem te steken heeft de meubelgigant haar beroemde recept gedeeld. En het blijkt verrassend simpel! IKEA heeft het recept van de iconische Zweedse balletjes, inclusief de roomsaus, gedeeld met […] Het bericht IKEA verklapt haar recept voor Zweedse balletjes verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


18. Voormalige chef-kok verklapt het recept van de favoriete zomercocktail van de Queen. Zo maak je hem zelf (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Helaas, vanaf dit weekend wordt het weer slecht weer, maar dat houdt ons niet tegen om zelf de zomer in huis te halen. Met dank aan Queen Elizabeth die het recept van haar favoriete cocktail onthulde en ons laat mee genieten. Cheers! [naar artikel]


19. Ikea onthult geheim recept van populaire vleesballetjes, onze reporter maakte ze thuis: “Ze zijn béter” (22/04/2020 - Het Nieuwsblad)

Een Ikea-woonwarenhuis is meer dan meubels alleen. Weinigen kopen er een Kallax-kast, Lack-tafeltje of een grote zak theelichtjes zonder halfweg de winkel een portie ‘köttbullar’ te verorberen. Nu de filialen gesloten zijn, deelde de Zweedse meubelgigant het ‘geheime’ recept om die befaamde vleesballetjes zelf ‘in ons kot’ te maken. [naar artikel]


20. Waarom moet je je oven voorverwarmen? (02/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

In elk recept voor een ovengerecht staat standaard dat je je oven moet voorverwarmen. Maar waarom is dat nodig? Hoe kan je zien of je oven écht warm is? En waarom moet in bijna elk recept de oven op 180 °C? Chef-kok Freek De Roo legt uit. [naar artikel]


21. Recept: chef Laurens Snykers grilt lamsvlees voor radiostem Fien Germijns (27/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Waarom lamsvlees niet altijd even geliefd is, is een raadsel voor chef Laurens Snykers van het nieuwe restaurant Leeuw in Hasselt. Hij grilt het vlees op de rooster met spitskool, courgette en zomertruffel. [naar artikel]


22. ‘SOS Piet XL’ is terug. Zo leerde Piet onze lezers écht koken: “Die luchtige biscuit lukte maar niet, tot ik dit recept probeerde” (26/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vanavond begint een nieuw seizoen van ‘SOS Piet XL’ op VTM. Het recept is niet veranderd: Vlamingen laten hun kookvragen door Piet Huysentruyt oplossen. “Wat hebben we geleerd”, vraagt de chef standaard op het einde van de afleveringen. HLN-lezers Ben Claessen (48) en Marc Leven (74) vertellen wat zij écht van de HLN-chef hebben opgestoken. “Na mijn pensioen kreeg ik de smaak van het koken dankzij hem te pakken.” [naar artikel]


23. ‘SOS Piet XL’ is terug. Zo leerde Piet onze lezers écht koken: “Die luchtige biscuit lukte maar niet, tot ik zijn recept probeerde” (26/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vanavond begint een nieuw seizoen van ‘SOS Piet XL’ op VTM. Het recept is niet veranderd: Vlamingen laten hun kookvragen door Piet Huysentruyt oplossen. “Wat hebben we geleerd”, vraagt de chef standaard op het einde van de afleveringen. HLN-lezers Ben Claessen (48) en Marc Leven (74) vertellen wat zij écht van de HLN-chef hebben opgestoken. “Na mijn pensioen kreeg ik de smaak van het koken dankzij hem te pakken.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!