Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Vijf dingen die restaurants stiekem doen zodat je meer geld uitgeeft

30/07/2016 - 11:04
"Vaak ben je na een restaurantbezoekje meer geld kwijt, dan je eigenlijk in gedachten had. Restauranteigenaars passen dan ook een aantal trucjes"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 5 dingen die restaurants stiekem doen zodat je meer geld uitgeeft (30/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Vaak ben je na een restaurantbezoekje meer geld kwijt, dan je eigenlijk in gedachten had. Restauranteigenaars passen dan ook een aantal trucjes [naar artikel]


2. Na kritiek op investeringen: ontdek hier waar Mechelen geld uitgeeft (19/12/2020 - Gazet van Antwerpen)

Het is een vaak weerkerende kritiek: Mechelen investeert meer in het centrum dan in de wijken en dorpen. Niet alleen de oppositie hamert er vaak op, ook bewoners buiten de vesten voelen het zo aan. Het is een verkeerde perceptie, zo stelt het stadsbestuur. Om dat aan te tonen, hebben burgemeester en schepenen de cijfers naast elkaar gelegd. Ontdek hier per wijk of dorp waar de stad geld uitgeeft. [naar artikel]


3. Uitbaters failliet Il Capriani voor rechter: “Met geleend geld luxeleventje bekostigd” (11/03/2021 - Gazet van Antwerpen)

Vijf mensen die vroeger actief waren in de groep rond de Il Capriani-restaurants hangen celstraffen van twaalf tot dertig maanden boven het hoofd omdat ze volgens het parket sjoemelden met het geld dat ze van investeerders kregen. Zo zouden aanzienlijke geldsommen gediend hebben om luxewagens te betalen en dure reisjes te maken. De betrokkenen ontkennen dat en zeggen dat het geld wel degelijk werd gebruikt om de onkosten van hun restaurants te betalen. [naar artikel]


4. Wat je ook doet, je maakt je altijd verdacht (en nog vijf dingen die we leerden uit 'Mijn lief is vrijgezel') (28/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

"Hij is zo lief dat ik stiekem denk dat hij wel een vrouw heeft": een gouden strategie om je als bezette man als vrijgezel voor te doen in 'Mijn [naar artikel]


5. Slechte dag? Vijf dingen waar je meteen vrolijk van wordt (10/07/2017 - Het Laatste Nieuws)

Klein humeurdipje op deze druilerige maandagmiddag? Niets dat een beetje positiviteit niet kan oplossen. Deze vijf kleine dingen kan je zelf doen [naar artikel]


6. 27 Belgische restaurants prijken in top 1.000 van beste ter wereld: “We doen het heel goed met ons kleine landje” (22/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

In Parijs werden gisteren de 1.000 beste restaurants ter wereld voor 2024 bekendgemaakt volgens La Liste. De Franse gids wordt sinds 2015 uitgegeven in meer dan 200 landen, en in de lijst staan onder meer 27 Belgische restaurants. “Het doet me veel plezier om te zien dat België sterk vertegenwoordigd is”, vertelt chef Viki Geunes aan HLN. Welke restaurants scoren het hoogst? En hoe doen we het in vergelijking met andere landen? [naar artikel]


7. 7 dingen die je dit weekend kan doen om de romantiek een handje te helpen (25/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

Jullie zijn al jaren samen, delen lief en leed met elkaar. Je kan je geen leven zonder elkaar meer voorstellen, maar soms ... sluipt er stiekem [naar artikel]


8. Meer restaurants open tijdens de feestdagen: "Mensen geven meer geld it en worden liever bediend" (04/12/2017 - Het Belang van Limburg)

HASSELTUit een rondvraag van Horeca Vlaanderen blijkt dat 36 procent van de restaurants open is op kerstavond. Dat is 15 procent meer dan vorig jaar. “Mensen willen graag uiteten en geven ook meer geld uit. Dat kan aan de basis liggen”, zegt Gerrit Budts, pers- en communicatie-verantwoordelijke van Horeca Vlaanderen. In totaal namen 367 ondernemingen deel aan de bevraging. [naar artikel]


9. Michelin kijkt voor inkomsten richting restaurants, nu er geen gids meer is (23/05/2022 - De Standaard)

De culinaire gids Michelin deelde maandag opnieuw sterren uit, met nieuwkomer Boury bij de club van drie. Voor het eerst verschijnt er geen betalende papieren gids. Michelin verdient nu geld aan hotels en restaurants, ‘wat de gids had gezworen nooit te doen’. [naar artikel]


10. Steeds meer restaurants doen het zonder personeel: “Ik voel me met die ster niet te goed om mijn keuken zélf te poetsen” (10/02/2024 - Het Nieuwsblad)

Goed personeel vinden én betalen is de grootste uitdaging voor restaurants. En daarom doen steeds meer restaurants het zonder, zelfs op sterrenniveau. “Mijn vrouw en ik hebben samen negen kilo garnalen gepeld om kroketten te maken.” [naar artikel]


11. Casual dining tegen redelijke prijs? Dan raden wij deze vijf restaurants in Antwerpen aan (12/05/2023 - Gazet van Antwerpen)

Doordeweeks lekker en kwalitatief tafelen, in een vlot ritme zodat je geen uren van huis bent en tegen een redelijke prijs. Dat zijn de troeven van deze restaurants die zich ergens tussen fastfood en fine dining situeren. [naar artikel]


12. Flor Decleir verklapt in ‘Waarheid, Durven of Doen' waar hij veel geld aan uitgeeft (10/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Waar geven onze BV’s veel geld aan uit? Dat is de vraag die Flo Windey, Flor Decleir, Gio Kemper en Pat Krimson voorgeschoteld krijgen in ‘Waarheid, Durven of Doen’. En het antwoord van Flor is best verrassend ... [naar artikel]


13. "Sommige prijsstijgingen zijn nogal fors, dus kan je beter nu meer kopen”: 7 zaken die je dit jaar nog kan doen om in 2022 geld te sparen (18/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

De komende weken snel nog wat kleine en grote dingen in orde maken, en je kan op het laatste moment toch nog geld besparen op je huishoudbudget of je belastingaangifte van volgend jaar. Klinkt goed toch? Een overzicht van wat je dit jaar nog kunt doen: van dienstencheques bestellen tot huisvuilzakken kopen. [naar artikel]


14. Komt prins Laurent nu echt in vieze papieren? Het zou zo maar kunnen, als je ziet waar hij allemaal geld aan uitgeeft (16/12/2017 - Het Nieuwsblad)

Als prins Laurent 47.100 euro van zijn dotatie verliest, is hij bijna zijn hele nettoloon kwijt, zegt zijn advocaat. Een straf “zonder voorgaande”, waardoor de prins zou moeten beknibbelen. Een mens zou bijna denken dat hij een sukkelaar is, die amper rondkomt. Bijna. Want Laurent ver­zamelde al ruim 5 miljoen euro aan dotaties. Geld dat hij graag uitgeeft, aandure horlogesen tripjes naar Milaan. [naar artikel]


15. Eten in een uniek interieur? Dan raden wij deze vijf restaurants in Antwerpen aan (13/05/2023 - Gazet van Antwerpen)

Wie van mening is dat echt goed tafelen meer is dan een heerlijke trigger voor je smaakpalet en dat ook de setting bijdraagt tot een unieke eetbeleving, reserveert een tafeltje bij een van onderstaande restaurants. Een pand met een boeiend, historisch verhaal of een interieur om over naar huis te schrijven? Wij tippen vijf must-visits voor de meerwaardezoeker. [naar artikel]


16. Crèches zijn de gevaarlijkste plek om besmet te worden, restaurants doen beter (08/12/2021 - Gazet van Antwerpen)

Onderzoek op basis van cijfers van Sciensano en de RSZ biedt nieuwe inzichten over waar mensen zoal met het coronavirus besmet raken. Doen het slecht: crèches. Doen het goed: restaurants en hotels. “We zien duidelijk welke beroepsgroepen meer vertegenwoordigd zijn dan andere.” [naar artikel]


17. Koop nooit zomaar een robotmaaier: 10 dingen die je moet weten voor je er een koopt (30/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Per jaar is de Vlaamse tuinbezitter gemiddeld 35 uur aan het maaien, een volledige werkweek dus. Overweeg jij de aanschaf van een robotmaaier, omdat je wel wat beter te doen hebt dan baantjes trekken op het gazon? Lees dan eerst deze tien weetjes zodat je nieuwe dure, tuinmaatje geen weggesmeten geld is. [naar artikel]


18. Take away is een blijver in West-Vlaanderen: 7 op de 10 restaurants blijven het doen (16/06/2020 - VRT NWS)

Zeven op de tien horecazaken die tijdens de coronacrisis gestart zijn met take away-maaltijden, zullen dat ook blijven doen. Door de coronamaatregelen kunnen restaurants maar een beperkt aantal klanten ontvangen. Nogal wat restaurants zien dan ook extra brood in de afhaalmaaltijden, zo blijkt uit cijfers van Horeca West-Vlaanderen. [naar artikel]


19. Met welke trucs proberen winkels jou meer geld te laten uitgeven? “Het is goed om te weten hoe je bespeeld wordt” (22/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het is koopjestijd voor Black Friday, maar eigenlijk proberen winkels, koffiebars of zelfs cinema’s je het hele jaar door te verleiden met allerlei ‘kortingen’ of trucjes. Ze proberen jouw financiële keuzes te beïnvloeden zonder dat je het zelf doorhebt. Consumentenpsycholoog Patrick Wessels deelt daarom vijf vaak gebruikte trucs om te voorkomen dat je te veel geld uitgeeft. [naar artikel]


20. Vijf dingen die je absoluut moet doen in ‘Skyrim’ (26/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

De tiende verjaardag van The Elder Scrolls V: Skyrim wordt gevierd met een Anniversary Edition, waarin je onder meer nieuwe content krijgt uit officieel gemaakte mods door fervente fans. Is het ook voor jou tijd om weer terug in deze moderne gameklassieker te duiken, of hem misschien eindelijk voor ’t eerst te spelen? Hier zijn vijf dingen die we je absoluut aanraden tijdens je spel. [naar artikel]


21. Kappers of restaurants vragen steeds vaker voorschot bij reservatie: "Mensen komen te vaak niet opdagen"  (23/10/2023 - VRT NWS)

Steeds meer kappers en restaurants vragen om een voorschot te betalen wanneer je een reservatie of afspraak maakt. Bij chique restaurants kan dat gaan tot 300 euro per persoon. Kom je niet opdagen of zeg je last minute af, dan ben je je geld meestal kwijt. "Mensen reserveren snel snel, om zeker te zijn van een plekje. Maar ze zeggen even makkelijk af. En dat kost ons geld", zegt Joke van restaurant Souvenir in Gent. [naar artikel]


22. Man die zich uitgeeft voor bankmedewerker haalt geld van rekening van slachtoffer (09/03/2023 - Gazet van Antwerpen)

De politie Noorderkempen heeft woensdag twee aangiftes ontvangen van informaticafraude in Hoogstraten. De daders wilden geld aftroggelen van hun slachtoffers. [naar artikel]


23. Hoe gaat Kristel Verbeke om met geld? “De laatste tijd lukt het ons niet meer om binnen ons maandbudget te blijven” (22/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Met restjes een feestmaaltijd op tafel toveren. Ex-K3-zangeres Kristel Verbeke leerde het noodgedwongen al op jonge leeftijd . En alhoewel ze vandaag al lang niet meer in armoede leeft, heeft ze het nog niet afgeleerd om met weinig geld smaakvolle dingen te doen. [naar artikel]


24. McDonald's en Burger King troeven elkaar af met nieuwe restaurants (20/03/2018 - De Tijd)

18:51 De fastfoodketens McDonald’s, Quick en Burger King openen de komende vijf jaar samen 80 nieuwe restaurants in België. ‘Daarmee zullen ze frituren, gourmetburgerketens én zichzelf pijn doen.’ [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!