Vaak ben je na een restaurantbezoekje meer geld kwijt, dan je eigenlijk in gedachten had. Restauranteigenaars passen dan ook een aantal trucjes [naar artikel]
Het is een vaak weerkerende kritiek: Mechelen investeert meer in het centrum dan in de wijken en dorpen. Niet alleen de oppositie hamert er vaak op, ook bewoners buiten de vesten voelen het zo aan. Het is een verkeerde perceptie, zo stelt het stadsbestuur. Om dat aan te tonen, hebben burgemeester en schepenen de cijfers naast elkaar gelegd. Ontdek hier per wijk of dorp waar de stad geld uitgeeft. [naar artikel]
Vijf mensen die vroeger actief waren in de groep rond de Il Capriani-restaurants hangen celstraffen van twaalf tot dertig maanden boven het hoofd omdat ze volgens het parket sjoemelden met het geld dat ze van investeerders kregen. Zo zouden aanzienlijke geldsommen gediend hebben om luxewagens te betalen en dure reisjes te maken. De betrokkenen ontkennen dat en zeggen dat het geld wel degelijk werd gebruikt om de onkosten van hun restaurants te betalen. [naar artikel]
"Hij is zo lief dat ik stiekem denk dat hij wel een vrouw heeft": een gouden strategie om je als bezette man als vrijgezel voor te doen in 'Mijn [naar artikel]
Klein humeurdipje op deze druilerige maandagmiddag? Niets dat een beetje positiviteit niet kan oplossen. Deze vijf kleine dingen kan je zelf doen [naar artikel]
In Parijs werden gisteren de 1.000 beste restaurants ter wereld voor 2024 bekendgemaakt volgens La Liste. De Franse gids wordt sinds 2015 uitgegeven in meer dan 200 landen, en in de lijst staan onder meer 27 Belgische restaurants. “Het doet me veel plezier om te zien dat België sterk vertegenwoordigd is”, vertelt chef Viki Geunes aan HLN. Welke restaurants scoren het hoogst? En hoe doen we het in vergelijking met andere landen? [naar artikel]
Jullie zijn al jaren samen, delen lief en leed met elkaar. Je kan je geen leven zonder elkaar meer voorstellen, maar soms ... sluipt er stiekem [naar artikel]
HASSELTUit een rondvraag van Horeca Vlaanderen blijkt dat 36 procent van de restaurants open is op kerstavond. Dat is 15 procent meer dan vorig jaar. “Mensen willen graag uiteten en geven ook meer geld uit. Dat kan aan de basis liggen”, zegt Gerrit Budts, pers- en communicatie-verantwoordelijke van Horeca Vlaanderen. In totaal namen 367 ondernemingen deel aan de bevraging. [naar artikel]
De culinaire gids Michelin deelde maandag opnieuw sterren uit, met nieuwkomer Boury bij de club van drie. Voor het eerst verschijnt er geen betalende papieren gids. Michelin verdient nu geld aan hotels en restaurants, ‘wat de gids had gezworen nooit te doen’. [naar artikel]
Goed personeel vinden én betalen is de grootste uitdaging voor restaurants. En daarom doen steeds meer restaurants het zonder, zelfs op sterrenniveau. “Mijn vrouw en ik hebben samen negen kilo garnalen gepeld om kroketten te maken.” [naar artikel]
Doordeweeks lekker en kwalitatief tafelen, in een vlot ritme zodat je geen uren van huis bent en tegen een redelijke prijs. Dat zijn de troeven van deze restaurants die zich ergens tussen fastfood en fine dining situeren. [naar artikel]
Waar geven onze BV’s veel geld aan uit? Dat is de vraag die Flo Windey, Flor Decleir, Gio Kemper en Pat Krimson voorgeschoteld krijgen in ‘Waarheid, Durven of Doen’. En het antwoord van Flor is best verrassend ... [naar artikel]
De komende weken snel nog wat kleine en grote dingen in orde maken, en je kan op het laatste moment toch nog geld besparen op je huishoudbudget of je belastingaangifte van volgend jaar. Klinkt goed toch? Een overzicht van wat je dit jaar nog kunt doen: van dienstencheques bestellen tot huisvuilzakken kopen. [naar artikel]
Als prins Laurent 47.100 euro van zijn dotatie verliest, is hij bijna zijn hele nettoloon kwijt, zegt zijn advocaat. Een straf “zonder voorgaande”, waardoor de prins zou moeten beknibbelen. Een mens zou bijna denken dat hij een sukkelaar is, die amper rondkomt. Bijna. Want Laurent verzamelde al ruim 5 miljoen euro aan dotaties. Geld dat hij graag uitgeeft, aandure horlogesen tripjes naar Milaan. [naar artikel]
Wie van mening is dat echt goed tafelen meer is dan een heerlijke trigger voor je smaakpalet en dat ook de setting bijdraagt tot een unieke eetbeleving, reserveert een tafeltje bij een van onderstaande restaurants. Een pand met een boeiend, historisch verhaal of een interieur om over naar huis te schrijven? Wij tippen vijf must-visits voor de meerwaardezoeker. [naar artikel]
Onderzoek op basis van cijfers van Sciensano en de RSZ biedt nieuwe inzichten over waar mensen zoal met het coronavirus besmet raken. Doen het slecht: crèches. Doen het goed: restaurants en hotels. “We zien duidelijk welke beroepsgroepen meer vertegenwoordigd zijn dan andere.” [naar artikel]
Per jaar is de Vlaamse tuinbezitter gemiddeld 35 uur aan het maaien, een volledige werkweek dus. Overweeg jij de aanschaf van een robotmaaier, omdat je wel wat beter te doen hebt dan baantjes trekken op het gazon? Lees dan eerst deze tien weetjes zodat je nieuwe dure, tuinmaatje geen weggesmeten geld is. [naar artikel]
Zeven op de tien horecazaken die tijdens de coronacrisis gestart zijn met take away-maaltijden, zullen dat ook blijven doen. Door de coronamaatregelen kunnen restaurants maar een beperkt aantal klanten ontvangen. Nogal wat restaurants zien dan ook extra brood in de afhaalmaaltijden, zo blijkt uit cijfers van Horeca West-Vlaanderen. [naar artikel]
Het is koopjestijd voor Black Friday, maar eigenlijk proberen winkels, koffiebars of zelfs cinema’s je het hele jaar door te verleiden met allerlei ‘kortingen’ of trucjes. Ze proberen jouw financiële keuzes te beïnvloeden zonder dat je het zelf doorhebt. Consumentenpsycholoog Patrick Wessels deelt daarom vijf vaak gebruikte trucs om te voorkomen dat je te veel geld uitgeeft. [naar artikel]
De tiende verjaardag van The Elder Scrolls V: Skyrim wordt gevierd met een Anniversary Edition, waarin je onder meer nieuwe content krijgt uit officieel gemaakte mods door fervente fans. Is het ook voor jou tijd om weer terug in deze moderne gameklassieker te duiken, of hem misschien eindelijk voor ’t eerst te spelen? Hier zijn vijf dingen die we je absoluut aanraden tijdens je spel. [naar artikel]
Steeds meer kappers en restaurants vragen om een voorschot te betalen wanneer je een reservatie of afspraak maakt. Bij chique restaurants kan dat gaan tot 300 euro per persoon. Kom je niet opdagen of zeg je last minute af, dan ben je je geld meestal kwijt. "Mensen reserveren snel snel, om zeker te zijn van een plekje. Maar ze zeggen even makkelijk af. En dat kost ons geld", zegt Joke van restaurant Souvenir in Gent. [naar artikel]
De politie Noorderkempen heeft woensdag twee aangiftes ontvangen van informaticafraude in Hoogstraten. De daders wilden geld aftroggelen van hun slachtoffers. [naar artikel]
Met restjes een feestmaaltijd op tafel toveren. Ex-K3-zangeres Kristel Verbeke leerde het noodgedwongen al op jonge leeftijd . En alhoewel ze vandaag al lang niet meer in armoede leeft, heeft ze het nog niet afgeleerd om met weinig geld smaakvolle dingen te doen. [naar artikel]
18:51 De fastfoodketens McDonald’s, Quick en Burger King openen de komende vijf jaar samen 80 nieuwe restaurants in België. ‘Daarmee zullen ze frituren, gourmetburgerketens én zichzelf pijn doen.’ [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.