Een belangrijk deel van de Belgen krijgt te weinig vitamine D binnen via de voeding. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Vaak genoeg de zon opzoeken, compenseert dat. Maar in een druilerig land als het onze is dat niet evident. Mogelijk worden bepaalde voedingsmiddelen, zoals melk of brood, daarom straks verrijkt met vitamine D. Maar ook voor vitamine A is onze inname onvoldoende. [naar artikel]
Britse onderzoekers stellen voor om vitamine D aan brood en melk toe te voegen zodat mensen minder ziek zouden worden. [naar artikel]
Brood is een bron van vezels, eiwitten, vitaminen, mineralen en koolhydraten. Vijf Kempense bakkers doen daar nog een schepje bovenop door hun brood te bakken met gist die natuurlijk verrijkt is met vitamine D, in de volksmond bekend als de zonneschijnvitamine. “Wij brengen de zon in je brood en gebak”, zeggen de bakkers. [naar artikel]
Brood en melk, de 2 belangrijkste bronnen van jodium, verdwijnen alsmaar meer van het menu. Een tekort is niet zonder risico, vooral voor vrouwen die een kind wensen of borstvoeding geven. [naar artikel]
De meeste Belgen krijgen te weinig vitamine A en D binnen via hun voeding. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Gent en het federale... [naar artikel]
Met de steeds kortere dagen worden ook de streepjes zonlicht die we zien steeds schaarser, met als gevolg dat we te weinig vitamine D binnen [naar artikel]
Uit nieuw Nederlands onderzoek blijkt dat bijna een kwart van de peuters een vitamine D-tekort heeft als gevolg van slechte voeding. Te weinig vitamine D kan leiden tot verstoorde botgroei en een verminderde afweer. “Wij raden ouders aan om hun kind tot de leeftijd van 3 jaar verrijkte melk te geven”, zegt Leen Du Bois van Kind en Gezin. [naar artikel]
Vijf Kempense bakkers zorgen voor zon in hun brood met vitamine D-gist. Het gist wordt blootgesteld aan uv-licht en wordt zo dus verrijkt met vitamine D. "We gebruiken het gist in al onze broden, pistolets, sandwiches en zelfs in onze koffiekoeken", zegt bakker Koen Dilen uit Ravels. [naar artikel]
Op plekken waar mensen structureel te weinig vitamine D binnenkrijgen, is de kans op een dodelijke afloop van het coronavirus groter, zo blijkt uit een studie, die het vitamine D-debat een nieuwe boost geeft. [naar artikel]
De Belg eet weer meer brood. Dat blijkt uit cijfers van het Instituut Brood en Gezondheid vzw, op basis van data van onderzoeksbureau GfK. [naar artikel]
Zwangere vrouwen die te weinig vitamine D aanmaken hebben twee keer zoveel kans dat hun kind autisme ontwikkelt. Dat blijkt uit een onderzoek van het Rotterdamse Erasmus Medische Centrum bij ruim 4.000 6-jarigen en hun moeders. [naar artikel]
Wie vitamine C wil opnemen, grijpt in de fruitmand automatisch naar citrusvruchten zoals appelsien of pompelmoes. Waarom is die vitamine C zo belangrijk? En bevatten de citroenen en co effectief het meeste van de vitamine? Hoogleraar en plantenbiotechnicus Wannes Keulemans (KU Leuven) zet de voedingsmiddelen met het hoogste vitamine C-gehalte op een rijtje. [naar artikel]
Wie vitamine C wil opnemen, grijpt in de fruitmand automatisch naar citrusvruchten zoals appelsien of pompelmoes. Maar waarom is die vitamine C zo belangrijk? En bevatten citroenen en co effectief het meeste van de vitamine? Hoogleraar en plantenbiotechnicus Wannes Keulemans (KU Leuven) zet de voedingsmiddelen met het hoogste vitamine C-gehalte op een rijtje. [naar artikel]
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) wil de btw op basisproducten als brood, eieren en melk verlagen van 6 naar 0 procent, zodat de prijs voor een volle winkelkar behapbaar blijft voor een gemiddeld gezin. Hoeveel houdt een gezin over aan deze btw-verlaging? Wij maakten de berekening voor uw huishoudbudget. [naar artikel]
Het is al lang geen nieuws meer dat we steeds vaker met een vitamine D-tekort kampen. Volgens de Universiteit van Birmingham zou er een ideale... [naar artikel]
Wie vitamine C wil opnemen, grijpt in de fruitmand automatisch naar citrusvruchten zoals appelsien of pompelmoes. Waarom is die vitamine C zo belangrijk? En bevatten de citroenen en co effectief het meeste van de vitamine? Hoogleraar en plantenbiotechnicus Wannes Keulemans (KU Leuven) zet de voedingsmiddelen met het hoogste vitamine C-gehalte op een rijtje. [naar artikel]
Vijf Fransen en één Belg zijn ziek geworden nadat ze vermoedelijk rauwe melk van een Belgisch bedrijf hadden gedronken. Dat bevestigt het FAVV. [naar artikel]
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) wil de btw op basisproducten als brood, eieren en melk verlagen van 6 naar 0 procent, zodat de prijs voor een volle winkelkar behapbaar blijft voor een gemiddeld gezin. Hoeveel houdt een gezin over aan deze btw-verlaging? Wij maakten de berekening voor uw huishoudbudget. [naar artikel]
Terwijl een tekort aan vitamine D tijdens de grauwe wintermaanden vaak voorkomt, is het ook best mogelijk om een overdosis vitamine D op te nemen. ... [naar artikel]
Kunnen we zonder vitamine D? Welke voedingsmiddelen zijn een vitamine D-bommetje? Is een supplement nuttig? En kan je er een overdosis van nemen? Dr. apotheker Geert Vergote beantwoordt tien vragen over vitamine D. “Het is zeer uitzonderlijk dat een te veel aan vitamine D ernstige klachten geeft, maar ga toch niet zelf experimenteren. Voedingssupplementen zijn geen snoepjes. Koop het niet eender waar en respecteer altijd wat er op de verpakking staat.” [naar artikel]
Voor veel vrouwen gaat de menstruatie gepaard met pijnlijke klachten. Gelukkig zijn er heel wat trucjes om die pijn te verzachten. Wie af en toe last heeft van haar maandstonden weet dat het geen pretje is. Veel vrouwen dragen dan ook standaard medicatie in hun handtas mee. Gelukkig zijn er ook heel wat eetbare en […] [naar artikel]
Eet jij geen of minder vlees? Dan doe je er verstandig aan om supplementen met vitamine B12 te slikken. Dit laat de Universiteit Maastricht weten op basis van een onderzoek. Hoewel vitamine B ook in onder andere melk en kaas zit, is dit niet genoeg om een tekort te voorkomen. Het onderzoek toont aan dat […] Het bericht Vegetariërs nemen best vitamine B12-supplementen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Vitamine K is dan wel minder bekend, maar daarom niet minder belangrijk. Lage vitamine K-waarden zouden namelijk in verband staan met ernstige Covid-19-symptomen. Gelukkig is er ook goed nieuws, want vitamine K-tekorten zijn sowieso erg zeldzaam. “Een extra voedingssuplement nemen is dan ook overbodig”, zegt professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB). [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.