Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Confituur tip

09/04/2019 - 18:40
"Chris Ceustermans, De boekhandelaar, Manteau, 19,99 euro."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 40.000 potjes per jaar, en toch maakt Jambrouwerij confituur nog op oma’s wijze (18/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Frambozen, aardbeien en kersen smaken niet enkel vers heerlijk in de zomer, ook de confituur van deze vruchten is om van te smullen. In de Jambrouwerij in Riemst verwerken ze elke week zo’n 200 kilogram seizoensfruit tot confituur en jam. [naar artikel]


2. Dit is wel ongeveer het laatste dat je in een pot confituur wil vinden (08/02/2017 - Het Belang van Limburg)

In het lijstje van “dingen die je niet wil terugvinden in een nieuwe pot confituur” moet een condoom toch wel ergens bovenaan prijken. De Britse Troy Hawkins was dan ook niet erg opgezet met wat een condoom leek te zijn in zijn potje confituur. [naar artikel]


3. Brit schrikt zich een hoedje bij het openen van een pot confituur (08/02/2017 - Gazet van Antwerpen)

In het lijstje van “dingen die je niet wil terugvinden in een nieuwe pot confituur” moet een condoom toch wel ergens bovenaan prijken. De Britse Troy Hawkins was dan ook niet erg opgezet met wat een condoom leek te zijn in zijn potje confituur. [naar artikel]


4. De smaak van Confituur (06/04/2019 - De Morgen)

Confituur, het kleurrijke verbond van onafhankelijke boekhandels, serveert elke eerste woensdag van de maand tien tips. [naar artikel]


5. Confituur maken loopt uit de hand: achterbouw uitgebrand en huis onbewoonbaar (26/05/2017 - Het Nieuwsblad)

In de Heidestraat in Steenhuffel (Londerzeel) is in de nacht van woensdag op donderdag een achterbouw van een woning uitgebrand. De bewoonster was er nog confituur aan het maken. Bij het smelten van paraffine (om de confituur langer te bewaren) schoot de vlam in de pan. De keuken vatte snel vuur. De vrouw kon op tijd uit de woning en kon de brandweer verwittigen. [naar artikel]


6. Jeroen Meus maakt pruimenconfituur (24/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Zelfgemaakte confituur smaakt heerlijk op de boterham. Nu de pruimen op hun zoetst zijn, is dit hét moment om confituur te maken. Ik voeg nog [naar artikel]


7. Keuzestress? Ga naar Aldi, daar is maar één soort confituur (21/08/2016 - Knack)

Van twintig soorten confituur tot vijf carrièreopties: kiezen lijkt verliezen. Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden dat velen kampen met keuzestress. Alvast een tip: ga naar Aldi, daar is maar één soort confituur. [naar artikel]


8. Nog aardbeien op overschot? Zo maak je er verse confituur mee in 8 simpele stappen: “In amper een halfuur lukt het je al” (16/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Heerlijk, dat seizoen van verse aardbeien, rabarber en binnenkort ook bessen en pruimen. Alleen jammer als sommige vruchten al wat week geworden zijn of nét niet lekker genoeg meer zijn om zo op te eten. De oplossing? Confituur maken. Welk fruit is het meest geschikt? En is dat gezonder dan voorgekochte confituur? Katrien Hoebers, gekend als Madam Confituur deelt 8 eenvoudige stappen om er een succes van te maken. “Hoe lang je die kan bewaren, hangt af van de suiker.” [naar artikel]


9. De smaak van confituur (12/04/2019 - De Morgen)

De boekhandels van Confituur [naar artikel]


10. Carré confituur van Jeroen Meus (12/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

Geen kermis of een familiefeest zonder een goeie carré confituur. Als je eenmaal weet hoe snel en gemakkelijk zo'n taart gemaakt is, bak je ze [naar artikel]


11. Hoe maak je verse confituur? Is al het fruit daarvoor geschikt? En wat als die niet opstijft? “In 8 simpele stappen lukt het je op een halfuur” (16/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Heerlijk, dat seizoen van verse aardbeien, rabarber en binnenkort ook bessen en pruimen. Alleen jammer als sommige vruchten al wat week geworden zijn of nét niet lekker genoeg meer zijn om zo op te eten. De oplossing? Confituur maken. Welk fruit is het meest geschikt? En is dat gezonder dan voorgekochte confituur? Katrien Hoebers, gekend als Madam Confituur deelt 8 eenvoudige stappen om er een succes van te maken. “Hoe lang je die kan bewaren, hangt af van de suiker.” [naar artikel]


12. DE SMAAK VAN CONFITUUR (12/04/2019 - De Morgen)

De boekhandels van Confituur spotten tien titels die volgens hen bij de toppers van de huidige boekenproductie horen. Geen top tien maar interessante tips, zowel fictie als non-fictie, die het verdienen om bestsellers te worden. [naar artikel]


13. Wat is beste huismerk? Sterrenchef test goedkopere confituur: “Dit smeer ik met plezier op de boterhammen van mijn kinderen” (05/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan voortaan wekelijks op zoek naar Plan B. Beginnen doen we met het ontbijt. En daar lusten we weleens confituur bij. Sterrenchef Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver deed de test: aardbeienconfituur van alle mogelijke huismerken, en nadien ook de confituur van A-merk Materne. Want is het A-merk wel dat extra geld waard? En zo niet, wat is dan het beste plan B? [naar artikel]


14. De beste confituur voor uw geld haalt een score van 9,5/10: “Voor een huismerk is dit écht een verrassende uitschieter” (18/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Aan heel wat ontbijttafels klinkt nog steeds ‘eerst hartig, dan zoet’, waarmee men eigenlijk wil zeggen dat je eerst iets gezonds moet eten en pas daarna iets ongezonds. Maar is zoet beleg als confituur dan zo ongezond? Diëtiste – en confituurliefhebber – Sanne Mouha vindt confituur best oké. “Het is alvast een betere keuze dan choco of speculaaspasta.” [naar artikel]


15. Rik Van Puymbroeck wint Confituur Boekhandelsprijs 2024 (23/04/2024 - De Tijd)

08:55 Schrijver en De Tijd-journalist Rik Van Puymbroeck wint met zijn literaire debuut ‘Treurwil’ de Confituur Boekhandelsprijs. Hij volgt met die bekroning onder meer Jeroen Olyslaegers, Charlotte Van den... [naar artikel]


16. Beyhan kookt: confituur van aardbei, framboos en rabarber (04/08/2017 - Het Belang van Limburg)

Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze een overheerlijke confituur klaar. Smakelijk! [naar artikel]


17. ‘Madam confituur’ stapt in de politiek (05/10/2017 - Het Belang van Limburg)

Katrien Hoebers, beter bekend als ‘madam confituur’, stapt in de politiek. Dat heeft haar kersverse partij Open Vld laten weten. “Mijn positivisme wil ik nu in de politiek inzetten.” [naar artikel]


18. Trappistinnen stappen in de online verkoop: "Van artisanale confituur tot zelfgebakken koekjes" (20/07/2020 - Het Belang van Limburg)

Voortaan kan je met een eenvoudige muisklik de artisanale confituur van de Trappistinnen van Klaarland in Lozen bestellen. Door corona en de tijdelijke sluiting van het winkeltje werd zo het laatste zetje gegeven om een webshop te implementeren. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!